Kapellen Dorpsdag

Op zondagnamiddag 26-5-2024,  12:00

Free Podium:  o.l.v De Spethers

Een hapje en een drankje in onze tent van onze partners:

KOFFIE JESPERS en

KAASWINKEL CHEERS

Ter Hoogte van Dorpsstraat 72

In onze tent kan je lekker genieten van een hapje en een drankje van onze partners KAASWINKEL CHEERS en KOFFIEBRANDERIJ JESPERS.
Aan de gezellige tafeltjes kan je dan genieten van het optreden van :

De Spethers:

Het publiek staat centraal bij de SPETHERS, maar dat wil niet zeggen dat ze platte schlagers, polonaises spelen of de “zoveelste coverband” zijn.
Maar het Spetherspubliek zal vooral een leuke gezellige ervaring hebben en kan zich verwachten aan muzikaliteit, betekenis en “zinnige onderwerpen”.
Het gaat over iets bij de SPETHERS, maar luchtig en niet belerend!
De Spethers zijn dus geen coverband, maar behoren eerder bij de Antwerpse Kleinkunst Scêne en maken eigen teksten en interpretaties van bekende of minder bekende klassiekers uit de pop, rock, folk, Bluegrass, country, roots en Blues.
De teksten zijn zelden rechtstreekse vertalingen, maar eerder nieuwe verhalen en thema’s die op de herwerkte muziek gepast worden.
De arrangementen worden dus veelal heropgebouwd en herschreven.
Er worden soms ook eigen nummers gebracht met zelfgeschreven muziek en teksten.
Ze spelen en zingen meestal in het “Aentwaarps”, een taal waar hun repertoire dan ook het beste tot hun recht komt. Maar hier en daar sluipt er wel eens een Nederlands, Engels of Frans nummertje tussen de playlist; een kwestie van variatie, spanning en de juiste sfeer te brengen.