BAZEINGHA
Concerten

Tijdens het kunsten weekend BAZEINGHA 2024 zijn er volgende optredens:

SONDER:                                    Openingsconcert op vrijdagavond 23-2-2024; 20:00
ELISABETH WOLF:                Sluitingsconcert op zondagavond 25-2-2024; 20:00

 

Foto's Vera Jordens (c), Robert Biesemans en Guido De Schepper

SONDER, (vrijdagavond 23/2/2024)

het plotse besef dat jij slechts de passant speelt in het leven van diegene die je
pad kruist. Geleid door de wondermooie en krachtige stem van de Belgisch/Spaanse Kirstie Di Alegria neemt SONDER. je mee op een trip door sterke grooves, melancholische melodieën en verhalen over escapisme en de lange zoektocht naar geluk.  Voor hun debuutplaat die uitkwam in november, trokken ze naar Brighton, UK voor een samenwerking met Tim Bidwell (bekend van o.a. Hardkandy, Lucy Rose, Memorial, …) Deze tilt de songs naar een hoger niveau en belicht veel van Kirstie’s muzikale voorbeelden, gaande van Stevie Wonder en Fleetwood Mac tot Feist en Radiohead.ik hier om een tekst te typen.

ELISABETH WOLF, (zondagavond 25/2/2024)

is een Belgische componist, pianist. Ze is vooral bekend om haar persoonlijke stijl. Haar werk bestaat voornamelijk uit pianocomposities met elegante, expressieve melodieën. Ze combineert onconventionele harmonieën en vrije vormen, telkens overspoeld met een vleugje romantiek.

Elisabeth Wolf werd geboren op 9 februari 1974. Ze werd geboren in het landelijke dorpje Lubbeek. Toen Elisabeth op jonge leeftijd pianolessen begon te volgen, werd al snel duidelijk dat haar vingers een eigen leven begonnen te leiden. In plaats van toonladders en sonates te leren, creëerde ze keer op keer haar eigen composities. Pas na een optreden op de middelbare school, waar ze haar eerste compositie speelde, kreeg ze te horen dat ze getalenteerd was. Zij was vanaf dat moment de enige leerling die de sleutel kreeg van een van de 'geheime kamers' van de katholieke zusters van de school, waar een piano stond, om tijdens de pauzes te oefenen.

Toen Elisabeth pas vijftien was, gaf ze al haar eerste optreden in Tel Aviv, Israël. Een jaar later speelde ze in Vera Cruz, Mexico. In de jaren daarna gaf ze nog een aantal optredens in binnen- en buitenland.

Nu, na een lange pauze, brengt ze haar eerste album uit: "Out of the blue" De titel verwijst naar hoe haar vingers op het toetsenbord een eigen leven leiden waaruit "out of the blue" een compositie ontstaat.

SONDER

ELISABETH WOLF