KERSTSHOW

Op Zondagnamiddag 22-12-2024,  14:00

KANDORIS

(Ed- & Lien Kooijman en co)

ZOEK & DE REIZIGERS

Guido & Friends

Kapel De Heuvels,

Waterstraat 30, 2950 Kapellen

Aan de kassa 28€

E-Tickets 24€

Guido & Friends:

Ooit als een randproject gestart in 2015 van het toenmalige cultuurvereniging "KAS Attenhoven" in onze huidige KIKH-Kapel.
De band werd dus toen opgericht door Guido en Ron als gelegenheidsgroepje, maar zijn steeds als “Friends” blijven musiceren in allerlei bezettingen.

Het publiek staat centraal bij de FRIENDS, maar dat wil niet zeggen dat ze platte schlagers, polonaises spelen of de “zoveelste coverband” zijn.

Maar het muzikaal concept van de “Friends” zal vooral een leuke gezellige ervaring zorgen en het publiek kan zich verwachten aan mooie muziek en teksten met “zinnige onderwerpen”. Het gaat over iets bij de G&Fr, maar grappig, luchtig en niet belerend!

De Friends zijn dus geen coverband, maar behoren eerder bij wat men vroeger de Kleinkunst Scene noemde en maken eigen teksten en interpretaties van bekende of minder bekende klassiekers uit de pop, rock, folk, roots en Blues.

De teksten zijn zelden rechtstreekse vertalingen, maar eerder nieuwe verhalen en thema’s die op de herwerkte muziek gepast worden.

De arrangementen worden dus veelal heropgebouwd en herschreven.

En soms kruipt er ook eigen nummers tussen met zelfgeschreven muziek en teksten.

De Friends spelen en zingen meestal in het Nederlands, een taal waar hun repertoire dan ook het beste tot hun recht komt. Maar hier en daar sluipt er wel eens een nummer in het Aentwaarps bij, maar ook Engels of Frans nummers kunnen in de playlist belanden; een kwestie van variatie, spanning en de juiste sfeer te brengen.

Zoek & De Reizigers

werden opgericht in 2013.
2014 brachten ze hun eerste titelloze cd op de markt. Die kan je nog steeds verkrijgen op itunes of tastbaar via de post: gewoon een mailtje naar pugcreaties@skynet.be
In 2016 geraakten ze in de finale van de Nekka-wedstrijd waar ze de publieksprijs in de wacht sleepten.
Daarna gingen Peter en Jo verder als duo met de voorstelling KLAK!
Daarna kwamen Bram Reps, Jeroen Schram en Dries Welckenhuyzen de troepen weer versterken en zijn we klaar voor een swingende toekomst. 

 

 

 

 

Kandoris

is een folk- en countrygroep die werd opgericht door de Wommelgemse Lien Kooyman, dochter van de bekende kleinkunstzanger Ed Kooyman. Samen met een vriendin zong Lien aanvankelijk tweestemmige liedjes. Gaandeweg groeide de groep uit tot een vijfkoppige band, die het midden houdt tussen traditionals en eigen nummers: Lien Kooijman (zang, accordeon, banjo), Laura Vercruysse (zang, dwarsfluit), Ed Kooyman (zang, banjo), Frank Bierque (zang, contrabas) en Liens vriend Bart Vanpeteghem (zang, gitaar).

In 2005 oogstte Kandoris steeds meer bijval met hun kerstconcerten met unieke bewerkingen van kerstsongs in traditionele muziekstijlen: Ierse folk, Americana, ‘old style’ country, gospel, bluegrass en dialectzang. Hun kerstconcerten zijn uniek omdat ze zowel uitbundig als ontroerend zijn.

Kandoris mocht reeds vijf maal aantreden op het bekende Skagen Festival in Denemarken. Ze waren ook te al te zien op verschillende festivals als Fir Bolg te Vorselaar, Folkwoods in Eindhoven, Beleuvenissen in Leuven, in tal van culturele centra, op parkconcerten, kerstmarkten en tijdens de Bollekesfeesten. Ook in Nederland, Frankrijk en Duitsland weet de vrolijke muziek van Kandoris te bekoren.