SUNCHILD

Benefiet

Op zaterdagavond 18-10-2024,  20:00

HEARTWASH REGGAE BAND

Guido & Friends (in voorprogramma)

Kapel De Heuvels,

Waterstraat 30, 2950 Kapellen

Aan de kassa 28€

E-Tickets 24€

Heartwash Reggeaband:

Waren ook vorig jaar op het SUNCHILD Benefiet en waren toen een fenomaal succes, op groot verzoek van het toenmalig publiek werden ze onmiddelijk terug vastgelegd voor het huidige SUNCHILD concert

Geniet van de foto's van vorige editie: SUNCHILD benefiet concert 2023

Heartwash is de groep rond songschrijver en zanger King Sillah Ishagha, die persoonlijke indrukken uit Afrika en België kneedt tot geëngageerde songs in het Engels en het Mandingo. De sound wordt gedragen door 7 gedreven muzikanten, die hun strepen reeds meer dan verdiend hebben op uiteenlopende muzikale fronten.

Ze willen vooral een positieve boodschap van hoop, vriendschap en verzoening brengen. Een perfecte remedie dus tegen verzuring! Heartwash staat voor authentieke Roots-Reggae uit het hart van Borgerhout, overgoten met een pittige Afrikaanse saus!

Ze hebben al 3 volledige albums uitgebracht en werken volop aan nieuwe songs! Check 'em out! www.soundcloud.com/heartwash.

De muzikale reis van King Silah begint in Gambia, neemt een omweg via Jamaïca om uiteindelijk bij haar eindbestemming in Borgerhout te arriveren. Deze tienkoppige uptempo rootsrock reggaeband uit Borgerhout brengt geëngageerde songs in het Engels en het Mandingo. Ze willen vooral een positieve boodschap van hoop, vriendschap en verzoening brengen in een wereld die lijkt te verdrinken in een spiraal negativiteit. Toch zullen het vooral de enthousiaste heupen en benen in beweging zettende ritmes zijn die blijven hangen. Ook wie eerder een zittend gat heeft, zal zeker kunnen genieten van de harmonieuze blazersmelodieën en de mooie Afrikaanse zangstem van frontman Sillah Ishagha. Heartwash bestaat uit muzikanten die hun strepen reeds verdiend hebben bij groepen als Grasjas, Zionyouth, Spacca, Maanzaad en Fever. Ze brengen een sterke show die niemand onberoerd laat. De groep speelt uitsluitend eigen nummers, geëngageerde songs in het Engels en het Mandingo, waarin thema's als oorlog, onderdrukking en de positie van de vrouw niet uit de weg gegaan worden. Toch drijven alle songs op een krachtige positieve stroom waaruit vooral hoop en typisch Afrikaans optimisme stralen. Kruid dit alles met een typisch Antwerpse no-nonsense attitude en je krijgt een groep met een heel eigen geluid en karakter. De voorbije jaren hebben stonden ze onder andere op Hove Live(2006), de Cultuurmarkt in Antwerpen (2007), het Groovesfestival op de Dageraadsplaats (2008), het African Sculptures and Cultures Festival in Gent(2008), het Meisje met de Zwavelstokjes op het De Koninckplein in Antwerpen (2007 en 2008), Dreadmond in Rupelmonde en Mano mundo in Boom (2009). De sound van Heartwash is vandaag hechter dan ooit.

Guido & Friends:

Ooit als een randproject gestart in 2015 van het toenmalige cultuurvereniging "KAS Attenhoven" in onze huidige KIKH-Kapel.
De band werd dus toen opgericht door Guido en Ron als gelegenheidsgroepje, maar zijn steeds als “Friends” blijven musiceren in allerlei bezettingen.

Het publiek staat centraal bij de FRIENDS, maar dat wil niet zeggen dat ze platte schlagers, polonaises spelen of de “zoveelste coverband” zijn.

Maar het muzikaal concept van de “Friends” zal vooral een leuke gezellige ervaring zorgen en het publiek kan zich verwachten aan mooie muziek en teksten met “zinnige onderwerpen”. Het gaat over iets bij de G&Fr, maar grappig, luchtig en niet belerend!

De Friends zijn dus geen coverband, maar behoren eerder bij wat men vroeger de Kleinkunst Scene noemde en maken eigen teksten en interpretaties van bekende of minder bekende klassiekers uit de pop, rock, folk, roots en Blues.

De teksten zijn zelden rechtstreekse vertalingen, maar eerder nieuwe verhalen en thema’s die op de herwerkte muziek gepast worden.

De arrangementen worden dus veelal heropgebouwd en herschreven.

En soms kruipt er ook eigen nummers tussen met zelfgeschreven muziek en teksten.

De Friends spelen en zingen meestal in het Nederlands, een taal waar hun repertoire dan ook het beste tot hun recht komt. Maar hier en daar sluipt er wel eens een nummer in het Aentwaarps bij, maar ook Engels of Frans nummers kunnen in de playlist belanden; een kwestie van variatie, spanning en de juiste sfeer te brengen.